Corneel Bosman neemt afscheid als raadscommissielid

Gisteravond afscheid genomen van ons raadscommissielid Corneel Bosman. Uiteindelijk blijkt de balans tussen prive/werk en politiek toch te moeizaam, sterk dan de beslissing te nemen niet voor half werk te gaan.

Hierbij mijn afscheidsrede:

Vanavond nemen we afscheid van Corneel Bosman als raadscommissielid van de VVD fractie, vorig jaar juni na mijn aantreden als fractievoorzitter heb ik Corneel gevraagd deze rol op zich te nemen. Corneel was al langer betrokken bij de VVD Zwijndrecht, maar bekend was ook dat hij na zijn verhuizing van Rotterdam naar Zwijndrecht enorm druk was.

Eerst een huis verbouwen, dan nog eens trouwen dan ook nog een baby erbij en een nieuwe baan.

Je gaf mij juli vorig jaar al aan dat je ging kijken of het allemaal zou passen. Je inbreng bij fractievergaderingen was altijd to the point en het samen met mij voorbereiden van dossiers heeft mij enorm geholpen. Je woordvoeringen over duurzaamheid, energietransitie gingen je goed af, kortom je functioneren was een aanvulling voor onze fractie.

Toch bleek de balans tussen thuis/werk en de politiek een lastige, je betrokkenheid en interesse in politieke vraagstukken is groot en dat maakt dat je jezelf ook steeds goed wilde voorbereiden. Je vond dat je die tijd onvoldoende had en dat je niet voldoende kon brengen en hierdoor ook niet voor jezelf de voldoening eruit haalde die je zou willen.

Dan neem je een besluit en dat is sterk en moedig, want ik weet dat je politieke interesse er nog altijd is en dat je het liberale gedachtegoed van onze fractie ook blijft ondersteunen. We zullen je bij vraagstukken die Rijkswaterstaat betreffen ook zeker nog consulteren en wie weet zien we je op termijn toch weer terug in de Zwijndrechtse politiek, bij ons blijf je welkom.

Wij wensen jou en je gezin alle goeds, denken dat je baan bij Rijkswaterstaat je ook goed zal bevallen en wachten op het moment dat het jou past weer politiek actief te worden in onze fractie. We weten ook dat je de ontwikkelingen in Zwijndrecht zal blijven volgen en we hopen dat je zo af en toe je kritische blik daarop met ons zal blijven delen. Corneel bedankt voor de inspanningen die je hebt gedaan voor de fractie en Zwijndrecht

.

 

0 reacties